Prof. Dr. Stoffelen

Prof. Dr.StoffelenDr. Stoffelen is orthopedisch chirurg en is gespecialiseerd in schouder, elleboog, pols en hand chirurgie . Verder is hij ook gespecialiseerd in breuken (traumatologie) van het bovenste lidmaat.

Prof. Dr. Stoffelen studeerde af als arts aan de Universiteit Leuven in 1986. Daarna volgde hij de specialisatie opleiding tot orthopedisch chirurg aan de Universiteit Leuven onder leiding van Prof. Fabry. Tijdens deze opleiding volgde hij ook nog een opleiding in Exeter en Nottingham (Groot-BrittaniĆ«).

Van 1992 tot 1999 werkte Prof. Dr. Stoffelen aan de dienst traumatologie van het UZ Leuven te Gasthuisberg. In deze periode was hij eveneens docent aan de faculteit geneeskunde en de faculteit sportwetenschappen van de Universiteit Leuven.

In 1997 behaalde Prof. Dr. Stoffelen een doctoraat in de medische wetenschappen met als titel: "Fractures of the distal radius, an experimental and clinical approach." 

In de periode 1999 tot 2003 was Prof. dr. Stoffelen werkzaam als Conslutant Orthopaedic Surgeon in het Diana Princess of Wales Hospital in Grimsby (GB).

Sinds 2003 is Prof. Dr. Stoffelen werkzaam in onze dienst. Hij heeft zijn hoofdaktiviteit in het Sint-Jozef ziekenhuis in Malle. Naast de klinische aktiviteiten is hij betrokken bij het ontwikkelen van orthopedische implantaten en doet hij medico-legale expertises voor orthopedische problemen.

Prof. Dr. Stoffelen is lid van meerdere nationale en internationale wetenschappelijke verenigingen.