logo Sint-Augustinus

AZ Sint-Jozef Malle

Dr. Van der Bracht

Dr. van Der Bracht

Dr. Van der Bracht is orthopedisch chirurg en is gespecialiseerd in knie & schouderchirurgie met de nadruk op de arthroscopische (kijkoperaties) behandeling van sportletsels van de knie en de schouder. Verder is hij ook gespecialiseerd in breuken (traumatologie) van de knie en de schouder.

Dr. Van der Bracht studeerde af als arts aan de Universiteit Gent in 2004. Daarna volgde hij de specialisatie opleiding tot orthopedisch chirurg aan de Universiteit Gent onder leiding van Prof. Dr. Verdonk. Tijdens deze opleiding volgde hij ook nog een opleiding in expeditiegeneeskunde bij de OGAHM.

Na de opleiding orthopedie volgde Dr. Van der Bracht nog een bijkomende subspecialisatie (fellowship) in de arthroscopische schouderchirurgie in het “Cape Shoulder Institute” in Kaapstad. Het “Cape shoulder Institute” heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd voor het ontwikkeling van nieuwe technieken op het vlak van schouderchirurgie bij sporters.

Naast de ziekenhuispraktijk werkt Dr. Van der Bracht op dit moment aan een doctoraat over nieuwe technieken voor voorste kruisband chirurgie. Hij werkt hiervoor samen met de Universiteiten van Gent, Leuven en Stellenbosch.

Dr. Van der Bracht is lid van meerdere nationale en internationale beroepsverenigingen.